dsa

Какво представляват подовите системите за лъчисто отопление?

Системите за подово отопление се състоят от нагревателни кабели или рогозки, терморегулатори и монтажни принадлежности. Отоплителната система може да работи в мрежа. Затопленият въздух се движи отдолу нагоре, затова тези системи предоставят по-комфортна топлина, в сравнение с радиаторните системи. Радиаторът изпраща топлия въздух към тавана, където изстива и отново се връща към пода,докато системата за лъчисто отопление, предоставя приятна топлина за краката и тялото.Създава се възходящо движение на въздуха, което намалява вдигането на прах във въздуха.
Икономичност на системата
Поради това, че топлинният източник е разположен по цялата площ на пода, както и заради прецизното управление на температурата от електронните термостати, средната температура в помещението може да се намали с 1-2°C в сравнение с традиционното отопление с радиатори без това да засегне нивото на топлинен комфорт. Така се постига намаление на енергийната консумация с 10-20%, което прави системата изключително икономична и екологична.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.