Какво е COP и как е обвързано с Кредит Енергийна Ефективност?

COP – коефициент на енергийна ефективност при отопление. Този коефициент важи за климатиците, когато работят в режим на отопление. Коефициентът при съвременните климатици трябва да е поне 3, а за наистина енергийно ефективните достига 5. Колкото по-висок COP има климатикът, толкова по-малка консумация на елктроенергия изисква – т.е. толкова по-малко разходи за ток и по-малко вреди за околната среда. Висок коефициент COP имат, например, климатиците от клас А на марките Panasonic, Samsung, Mitsubishi Electric, Daikin. За да се стимулира закупуването на енергийно-ефективни климатици от домакинствата, вече е в сила Програмата за енергйна ефективност (REECL), чрез която може да си спестите 20% от цената на климатика и неговия монтаж.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Marko D |

    COP – коефициент на енергийна ефективност при отопление.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.