dsa

Принципи на рекуперацията

Напоследък често се говори за енергийна ефективност и оползотворяване на отпадната топлина, като става дума за климатици. Рекупературът съдейства за енергийната ефективност на климатичната система.Рекуператорът отнема топлината от изходящия въздух и я отдава на входящия, като по този начин улеснява работата на климатичната система значително, а от там и консумацията на електроенергия. Той регенерира обработената топлина и влага.Това е техника, която осигурява приток на свеж въздух в помещенията, чрез дейността си спестява значително електроенергия и съответно намалява изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата, от там и не допринася за глобалното затопляне. Тази техника лесно се монтира в окачен таван и лесно се поддържа след това. На пазара има различни марки и модели с различен дебит и статично налягане, от което зависи и консумацията на ток. система. Рекуператоът е допълнение към климатичната и вентилационната система и се управлява лесно чрез дистанционно управление. Техническите му характеристики трябва да са съобразени с изискванията на помещението и възможностите на климатичната и вентилационна система.
Чрез рекуператора се осигурява непрекъсната вентилация на дома или офиса, на киносалона или изложбената зала , производственото хале или избата, като се премахва застоялия въздух и се създава постоянен въздухопоток. Това предпазва от влага и образуване на мухъл по стени, подове и тавани, предпазва от наличието и размножаването на вируси, бацили и алергени и подсигурява здравословен въздух.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.