Какво е размразяване при климатиците?

Целта на този режим е да стопи натрупания скреж от питата на външното тяло за да може да се върне към нормална работа на климатика. Когато климатика работа нормално и на отопление, външния топлообменник се охлажда под 0°C и влагата във въздуха кондензира по ламелите и се образува скреж. Това е нормално, но по този начин се влошава топлообмена между външното тяло и околната среда и така коефициента на полезно действие на климатика спада. Затова производителите на климатици са предвидили автоматично включване на така наречения режим обезскрежаване. Преминаването в режим на обезскрежаване е решено по различни начини, най-често се осъществява чрез температурен датчик на външното тяло или чрез следене температурата на топлообменника на вътрешното тяло.
Защо замръзват климатиците? Има няколко причини за това: – когато навън е много студено и конструкцията на климатика не е достатъчно добра, когато режимът на обезскрежаване не е прецизно балансиран или поради намаляло количество фреон в системата.
Какво представлява процеса на обезскрежаването? Това е режим на спрян вентилатор на вътрешното тяло. Тогава климатика спира да ви топли за определен период от време, през който вместо да изпомпи топлината в помещението, той я използва, за да размрази топлообменика.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.