Какво е мултисплит?

Мултисплит климатична система система състояща се от едно външно и поне 2 вътрешни тела, като обикновено максималния брой е 5.

Вътрешните тела могат да са с различна мощност, но съто така и различен тип-подови, стенни, таванни и т.н. Проблем при мултисплита е, че ако се повреди външното тяло, спират да функционират всички вътрешни, до отстраняване на повредата. Освен този факт е важен и друг, а именно, че стойността на системата е по-висока, отколкото, ако се инсталират съответния брой единичен сплит.

Предимства на мултисплита са, че не се заема излишно място по фасадата на сградата и, че когато едно от вътрешните тела е изключено, другите работят с увеличен капацитет и достигат желаната температура по-бързо. В случай че вътрешните тела са повече от 6, а максималното разстояние е 100м, тогава системата става многозонална или VRF. Този тип системи е добре да се използват когато е необходимо да се охлаждат няколко съседни помещения. VRF система е добре да се използва, за да се осигури комфорт за цялата сграда. Мултисплит системата може да работи с широка гама от вътрешни тела – касетъчни, канални (монтират се в окачен таван), колонни, стенни, подови и др.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Ared |

    Your post catupers the issue perfectly!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.