Какво е климатик моноблок?

Климатикът моноблок се състои то едно тяло-такъв тип са прозоречните климатици, които твърде рядко се използват. Прозоречните климатици са с мощност между 1,5 и 6 kW. Най-евтините от тях могат единствено да охлаждат въздуха. Eфикасни само за помещения с малък обем от 10 до 30 куб.м. и доста шумни.

За разлика от моноблока, сплит системата се състои от вътрешно тяло (или няколко вътрешни) и едно външно тяло. Когато е едно външно и едно вътрешно се нарича единичен сплит. Всички съвременни сплит системи са снабдени с дистанционно управление и информационен дисплей, на него се визуализират данни и настройки. Посредством дистанционното се задава желаната температура. Вътрешните тела имат вградени филтри за грубо и фино пречистване на въздуха в помещението от цигарен дим, прах, цветни полени и др., а някои имат и йонизатор за йонизиране на въздуха и унищожаване на вируси и бактерии.

Важно за поддръжката на сплит системите е тяхното почистване и профилактика, извършена от специалисти – веднъж годишно. Самото почистване на филтрите трябва да се извършва от потребителите на техниката, като един път месечно се свалят, измиват и отново се поставят във вътрешното тяло.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.