Какво да направя, ако климатикът се повреди?

Ако климатикът не работи коректно, то най-вероятно има някаква повреда, но преди да се обадите на фирмата, която обслужва Вашият климатик, моля провете следното:

– Дали филтрите на вътрешното тяло са чисти
– Дали климатикът има функция за самодиагностика и, ако има то дали тя показва някаква грешка

Тези две процедури са важни, тъй като:

Мръсните филтри пречат на постъпването на достатъчно количество въздух във вътрешното тяло, което пречи на нормалната работа на климатика. Голяма част от оплакванията от клиенти са, че климатикът не духа или духа на пулсации. И двете оплаквания се дължат на мръсни филтри. Друг често срещан проблем е недостигане на заданието на климатика. Ако филтрите на климатика са мръсни той не може да измери стайната температура вярно, което му пречи да достигне заданието (обикновено измерва по-висока температура през зимата и по-ниска през лятото, поради по-топлия/по-хладен топлообменник).

Функцията за самодиагностика ще помогне на сервизния екип да Ви посети подготвен и евентуално да реши проблема с климатика на място, което ще спести второ посещение на място.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.