dsa

Каква трябва да е дължината на тръбния път?

Дължината на тръбния път за битовите климатици е най-добре да е между 3 и 5 м. Разстоянието между телата на климатика има значение, както за цената при монтажа, така и за надеждността и продължителността на живот на сплит-системата,от дължината на тръбния път зависи правилната циркулация на хладилния агент добрата работа на компресора. При някои климатици тръбният път може да достигне до 15 дори 20 метра(записано е в техвическата спецификация), но трябва да се има предвид, че по този начин се увеличава натоварването на компресора. За това при по-дълги трасета се избират други типове промишлени или полупромишлени климатиччни системи.

Не е добре тръбният мът между вътрешното и външното тяло да е под 2 м, тогава фреонът няма да има достатъчно добра циркулация. Затова при монтажа на климатик най-добре е да вземете под внимание съвета на специалиста от фирма за доставка и монтаж на климатична техника. Той ще Ви посъветва относно мощността на климатика, необходима за даденото помещение, но и за най-подходящото мястото на външното и вътрешно тяло и най-доброто отстояние между тях.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.