dsa

Каква е връзката между между COP и цикъл на Карно?

Цикъла на Карно е физичен закон, който се използва при работата на всички климатици, въпреки че вида на съответния работен газ може да е различен. Всъщност не трябва да се ограничаваме само до работата на климатиците, а по-скоро на хладилните машини защото същия принцип се използва и при хладилниците
Един от най-често срещаните параметри на климатиците е параметъра COP. Това съкращение идва от английския термин Coefficient Of Performance. На български език това се превежда като коефициент на трансформация и означава каква енергия ( при климатиците най-често електрическа) е използвана и каква е придобита. Този коефициент се отнася само, кагато климатика работи в режим на отопление. В режим на охлаждане има друг коефициент и той е по-малък защото при отопление загубите на компресора ги получавате като топлина, докато при охлаждане тази топлина изобщо не ви е необходима.
Най-често споменавания параметър на съвременните климатици е въведен благодарение на закона за енергийната ефективност. Този закон е следствие на срещата в Киото и неговото действие свършва през 2010 година, когато влиза в сила новия закон за енергийната ефективност. Този закон отново много силно влияе върху параметрите на произвежданите климатици и даже се очаква тази регулация да накара производителите допълнително да подобрят качествата на произвежданите продукти.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.