Грешки при колонен климатик Кобе ASF-H34

Колонните климатици са удачен вариант за климатизиране на големи помещения и работят изключително ефективно. Привидното спиране на работата на колонния климатик и изписването на код НS, означава че климатикът е в режим на саморазмразяване. Компресорът работи, а вентилаторът на вътрешното тяло спира да се върти, за да не духа студен въздух в помещението.Системата влиза в режим саморазмразяване, когато топлообменникът във външното тяло се обледи, външният датчик отчита промяната в температурата и като приключи саморазмразяването, климатикът отново възстановява зададения му режим.Този процес трае няколко минути и не трябва да се предприемат никакви мерки. В случай че външното тяло е сериозно обледено и не може да се саморазмрази, може да се повика специалист.
Ето и наколко кода за грешки при колонни климатици Кобе ASF-H серия:
Индикация на дисплея:
-Е5-липса на комуникация между вътрешно и външно тяло (т.е. объркани кабели между двете тела),
-Е4-проблем с мотор на турбината на вътрешното тяло;
-Е3-температурният датчик на топлообменника на вътрешното тяло е извън норма;
-Е2-Температурният датчик на топлообменника на външното тяло е извън норма;
-Е1- Температурният датчик за въздуха в помещението е извън норма;
-F1-разменени фази;

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.