dsa

Икономичнии ли са VRV и VRF системите?

През студените зимни дни, когато е необходимо помещението да бъде отоплявано и системата работи в термопомпен цикъл, се използва топлината, получена от кондензатора. Тогава студеният въздух се отдава в околната среда. Двата топлообменни апарата – изпарител и кондензатор, са разположени във вътрешното и външното тяло, където се намира и компресорът. Топлообменният апарат в този тип системи-монтиран във външното тяло в редица случаи се изключва, което води до икономия на електроенергия.

По –ниският разход на електроенергия при VRV и VRF системите се дължи на възможността да се променя дебитът на хладилния агент. Ако помещението трябва да се охлади, то от него трябва да се отнеме топлина. Тя би могла да се предаде, чрез вътрешните тела в други помещения, които в същия момент имат нужда от отопление. В този случай, топлообменният апарат, който се намира във външното тяло и изпълнява ролята на кондензатор при работа в летен режим и изпарител при работа в зимен режим не функционира, т.е. той се изключва от системата – т.е.една част от вътрешните тела работят като изпарител, а другите като кондензатор.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.