dsa

За инверторните климатици

Инверторните климатици автоматично регулират мощността си, докато неинверторните или т.нар . Обикновенни климатици работят на принципа изключване, когато достигнат настроената температура и отново включване щом температурата в помещението се промени.

Посредством плавното намаляване или увеличаване на оборотите на компресора на инверторния климатик,се поддържа посдтоянна зададената температура и при това с по-ниски нива на шум, и по-висока икономия на електроенергия.
Инверторните климатици осигуряват голяма мощност и много по-дълъг срок на експлоатация. Това е възможно, защото потребяемата мощност се понижава, когато температурата в помещението се приближава до желаната. Климатикът превключва в режим на работа на ниска мощност за да поддържа температурата в оптимални граници без излишни загуби на електроенергия.

Инверторните сплит системи имат плавно регулиране и съответно постоянна температура в стаята без резки колебания.
Инверторниата климатична техника работи ефективно в режим отопление при отрицателни външни температури.
Инверторното управление регулира мощността на уреда чрез промяна честотата на въртене на компресора. Честотата на въртене на компресора се определя от необходимия отоплителен/охладителен капацитет.
Има четири вида инверторни сплит-системи:

– АС-Променливотокови (клас B и C)
– DC-Правотокови (клас А)
– DDC-Дигитални правотокови (клас А)
– DDC Hibrid – Дигитални правотокови Хибридни (клас А).
Основните разлики при видовете инвертори са в икономията на електроенергия – АС (до 35%), DC (до 56%), DDC (до 60%) и DDC Hibrid (до 72% спрямо неинверторния климатик) и видовете компресори – двойно роторни или скрол (спирални). Като цяло всички видове инверторни системи са високотехнологични. Все по-предпочитани стават именно инверторните климатици, поради по-голямата си икономичност и по малка вреда върху околната среда.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.