dsa

Защо се вакуумират климатиците?

Вакуумирането на климатик е процес, при който се извършва изтегляне на въздуха и  създаване на подналягане  в медните тръби. Това става чрез използването на вакуумпомпа. По този начин се отстранява влагата и се проверява за пропуски, за да няма впоследствие изтичане на фреон.

При нормално атмосферно налягане (760mmHg) точката на кипене на водата е 100°C . Ако се създаде подналягане (вакуум) в тръбите чрез използване на вакуумпомпа, точката на кипене бързо спадне. Влагата ще започне да се изпарява и при 10°C , а не при 100°C.

Често пъти при монтажа на климатици и термопомпени системи, монтажниците не извършват вакуумиране, а продухват тръбният път с фреон от допълнителна бутилка или от самият климатик, което е погрешно. Има загуба на фреон от климатика, което води до влошаване на параметрите му ERR, COP, мощност и влошаване цикъла на размразяване, а изхвърлянето на парникови газове в атмосферата е вредно. Без да се извърши вакуумиране  на климатика, не може да се отстрани влагата, която е в медните тръби.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.