Защо климатикът понякога създава проблеми през зимата?

През зимата, когато е най –наложително климатикът да затопля безпроблено, изведнъж той започва да изключва, не духа топло или дори духа студен въздух. Причините за това може да са най-различни. Някои климатици имат вградена защита и изключват, когато външната температура е много ниска и температурата в стаята също доста е паднала. Компресорът не успява да повиши налягането на фреона в рамките на необходимото време и централния контролер го отчита като сериозен проблем. Сами можете да отстраните проблема, като затоплите помещението до 15˚С с друг отоплителен уред и след това включите климатика.Тогава работния процес ще се нормализира и поддържайки постоянна температура, градусите в стаята няма да паднат прекалено много. При всеки проблем с климатичната техника, трябва да проверите почистени ли са филтрите на вътрешното тяло (замърсените филтри затрудняват работата), правилно ли сте задали режима, по погрешка да не сте задали по-ниска температура или режим охлаждане,режим вентилатиране, дали не отваряте прекалено често врати или прозорци. В случай че климатикът е с по-малка мощност от необходимата, ще му трябва повече време да затопли стаята и то едва ли ще достигне зададената температура. Затова преди да се спрете на климатик е много важно да се посъветвате със специалист, който да съобрази площта, топлинните загуби на помещението и др. особености.
Ако климатичната система е мултисплит, възможно е да сте задали режим на охлаждане на някое от вътрешните тела в друго помешение. Това е доста срещана грешка при използването на този тип климатици. В този случай на вътрешните тела ще се появи индикация за грешка.

Понякога се случва електрозахранването чуствително да се отклонява от стандартното 220V, особенно при върхови натоварвания в електрическата мрежа. Някои климатици могат да преустановят работата си,за да се избегнат повреди в уреда, тъй като недостатъчното електрозахранване може да доведе до изгаряне на компресора. Ако електрозахранването е по-ниско от стандартното, компресорът може и да изгори.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.