Защо климатикът не духа топло?

Причините могат да са най-различни.Една от тях е непочистени въздушни филтри. В случай ,че те са силно замърсени, климатикът не изпълнява своите функции добре и дори външното тяло може да замръзне. Ето защо периодичното почистване на филтрите-един, два пъти в месеца, ако е особено замърсен въздухът и по често, и извършването на годишна профилактика са наложителни.
Възможно е липсата на фреон да е причина за замръзване на климатик, но ако това наистина е така то преди да се пристъпи към допълване би трябло да се потърси по каква причина липсва той. При извършването на монтаж всички климатици се херметизират и не би трябвало да има изпускане на фреон. В случай че се появи пропуск на фреон от системата, трябва да се повика специалист, който да открие този пропуск и да отстрани проблема и едва след това да дозареди с хладилен агент.
Когато външните температури спаднат рязко и се задържат дълго време под нулата, климатикът не трябва да се изключва, дори в помещението да няма никой, а да поддържа топъл въздуха. Когато се върнем отново в помещението, то няма да е изстинало и няма да има нужда отново да се хаби електроенергия, за да се загрее.Така и инверторните и неинверторните климатици работят по-икономично отколкото, ако се изключват, когато за извесетн период стаята е празна.
В режим саморазмразяване климатикът или спира да духа ,за да не охлажда помещението или ако не е качествен, духа студено докато приключи саморазмразяването. Колкото по-често се включва то, толкова по-малка е вероятността да замръзне външното тяло, но пък и по-малко отоплява.

 

Мнения и обратна връзка

  1. ДАНИЕЛА |

    Здравейте

    Имаме проблем с климатика. Сутринта преди работа го включихме и работеше, вечерта прибирайки се след работа когато го пуснах не искаше да духа на опцията за затопляне, само режима за разхлаждане работеше. След два дни проработи, но когато го включих, при работа не прави обичайните си паузи. Дали е повреда и към кого мога да се обърна?
    Благодаря Ви предварително.


  2. Любо |

    Климатик ОСАКА инвертор 09.През зимата не тръгва или тръгва рядко.Компресора помпи, но вътрешния вентилатор не тръгва и след това компресора и външният вентилатор спират.Имаше предположения за датчика за обратна връзка на турбината или датчика за температура на вътрешното тяло.Моля за мнения


  3. Кънчо канев |

    Здравейте

    Имаме проблем с климатика. Сутринта преди работа го включихме и работеше, вечерта прибирайки се след работа когато го пуснах не искаше да духа на опцията за затопляне, само режима за разхлаждане работеше. След два дни проработи, но когато го включих, при работа не прави обичайните си паузи. Дали е повреда и към кого мога да се обърна?
    Благодаря Ви предварително.


  4. Емилия Сабо |

    Здравейте,

    Ако климатикът е монтиран от нашата фирма, моля попълнете заявка за диагностка на посочения по-долу линк и ще се свържем с Вас.

    https://www.climamarket.bg/customer/

    В противен, случай обърнете се към фирмата, която е посочена в гаранционната карта на климатика или от мястото на закупуване, за да Ви опътят за следгаранзионен сервиз.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.