Защо инверторният климатик е по–икономичен от обикновения?

Инверторните климатици са много по-икономични от конвенционалните,те имат вграден електрически преобразувател, който преобразува променливото напрежение от електрическата мрежа в постоянно, а след това отново в променливо, но с друго напрежение и с друга честота.

Когато зададената температура в помещението е достигната, компресорът на външното тяло започва да работи на по-ниски обороти с по-малка мощност и по този начин се компресира по-малко количество фреон и съответно се консумира по-малко електроенергия.След като се получи по-голямо отклонение от зададената температура в стаята, оборотите на компресора автоматично се увеличават.

Обикновените климатици работят с постоянни обороти. При достигане на зададената температура, компресорът на външното тяло се изключва,а когато датчикът за стайна температура регистрира отклонение от няколко градуса от зададената температура, компресорът отново се включва и работи със същите обороти.

Това включване и изключване прави обикновените климатици по- неикономични в сравнение с инверторните климатици, а и температурата в помещението не винаги е постоянна.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.