Защо замръзва климатикът?

Климатикът е термопомпа, която през лятото изкарва топлината от помещението и я отдава на околната среда, а през зимата вкарва топлина от вън в помещението и го затопля. Когато навън е студено, фреонът в климатичната система се изпарява, тогава влагата във въздуха по външното тяло се превръща в скреж.Климатикът включва в режим саморазмразяване, който е като режим охлажване, но без работа на вентилатора,за да не се охлажда въздуха в помещението.Поемайки топлина от стаята и предавайки я на външното тяло се постига саморазмразяването на външното тяло. Когато климатикът е в режим на саморазмразяване- defrost, в стаята зададената температура може и да се понижи. Колкото по –затоплено е помещението, толкова по-бързо ще се размрази климатикът. По- скъпите и съответно качествени климатици по –рядко замръзват, но понякога и при тях се налага да се извика техник от сервиз за климатична техника,за да се размрази външното тяло.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.