Защо замръзва климатикът през зимата?

През зимата външното тяло на климатичната система замръзва, защото влагата от външното тяло кондензира и при минусови температури на околната среда се превръща в лед. Когато външното тяло натрупа повече лед, работният режим се нарушава и дори климатикът спира работа.Много от климатиците, на които е посочено, че са подходящи за работа
до -15˚С, имат специална защита против обледяване на външното тяло.

Повечето климатици имат функцията саморазмразяване, която се включва, когато външното тяло започне да обледява, климатикът преустановява загряването на въздуха в помещението, във външното тяло фреонът започва да кондензира и да затопля компресора. В стаята е възможно да настъпи охлаждане за известно време докато трае саморазмразяването, тъй като част от енергията се взима от въздуха в стаята. Вентилаторът намалява оборотите си, за да не духа студен въздух. Така че, ако климатикът преустановява отопляването за няколко минути на известен период от време не мислете, че се е повредил, той превключва в режим саморазмразяване и после отново автоматично преминава в режим отопление. Въпреки ражимът саморазмразяване, климатикът може да натрупа много лед и да не работи ефективно, тогава е най- добре да потърсите професионална помощ от фирма за монтаж и сервиз на климатици, които да размразят външното тяло, може да се наложи разглобяването му.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.