Защо е необходима вентилация в помещенията?

Важен фактор за здравето на човека е чистотата на въздуха в околната среда и в помещенията, които обитава. Вентилационната система в сградите позволява вкарването на свеж въздух отвън  и предотвратяват застояването на въздуха и множенето на вируси,бактерии и мухъл. Много от старите сгради нямат изградена вентилационна система и въпросът с пресния въздух трябва да се реши  със специални вентилационни клапи, които се монтират на стената или в дограмата; посредством често отваряне на прозорци или по др.начин. Основна причина вентилацията на помещенията да не бъде приоритет в наши дни е липсата на активна позиция от страна на обществото. В модерните сгради въздъхът почти винаги преминава през въздухо-обработващи агрегати и въздуховоди, но за тяхната поддръжка не се отделят достатъчно средства.

 

Смята се, че изграждането на вентилационна система е скъпа инвестиция. Напоследък обаче стана ясно, че добрата вентилация снижава енергийните разходите за отопление, благодарение на няколко основни фактора, а именно лесен монтаж, лесна експлоатация, съхраняване на топлината и регулиране на разхода на въздух в съответствие с реалната потребност.

Ако в зала за десет души се съберат много повече хора, веднага ще се усети недостиг на въздух, а работоспособността на хората рязко ще спадне. Изследванията показват, че при подобряване на вентилацията в работните помещения се  намалява броя на служителите, отсъстващи по болест.Ето защо при проектирането на сгради трябва да се обърне особено внимание на изграждането на вентилационна и климатична  система, включваща съответните въздоховоди, рекуператори и климатична техника.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.