Защо в режим на отопление, вътрешният вентилатор спира понякога?

Когато климатикът работи в режим отопление при ниски външни температури и особено при висока влажност, по външното тяло се образува конденз, който бързо прераства в скреж. Тъй като ледът не само е много добър изолатор, а и намалява въздушния поток през външното тяло, климатикът спира работа в режим отопление и преминава в режим размразяване. По време на този режим, машината изпомпва топлина от помещението, за да разтопи леда отвън. Тъй като това охлажда вътрешното тяло на климатика, вентилаторът спира, за да не се охлади осезаемо и самото помещение, в което работи машината. По този начин се запазва максимално високо ниво на комфорт.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.