Защо вътрешното тяло на климатика издава съскащ звук?

Такъв звук може да се получи от движението на хладилния агент в климатичната система. Шум от вътрешното тяло на климатика може да се чуе, когато клапата възстановява първоначалното положение, след пускането.

Когато климатикът се включи или изключи, може да се чуе пукащ звук  поради топлинното разширение или свиване на пластмасовите части на вътрешното тяло при промяна на температурата.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Николов |

    Уважаеми Господа,
    Имам следния проблем с Fujitsu ASYG12LE: преди да започне да работи вътрешното тяло, се чува постепенно усилващ се звук като от течаща вода и бълбукане.По време на работа на вътрешното тяло не се чува.След като изключи вътрешното тяло, този шум отново се появява и понякога трае 2-3 минути или до началото на новото включване на вътрешното тяло.Идваха от фирмата, от която го закупих и казаха, че е от газа(R 410А)- липсвала му някаква съставка.Смениха го с нов – R 410, но положението не се промени.Решиха, че 650 грама R410 не е достатъчно и го допълниха до 800 грама, но положението си остана същото с шума, само дето климатика изведнъж вдигна разхода на енергия 3-4 пъти(още при първата смяна на газа)Климатика от самото му пускане съм го включил към електронен дигитален електромер, който отчита разхода на енергия, ток и други ел.величини).Моля ви, кажете ми какви са причините, за да кажа на тези от фирмата доставчик да ги отстранят – шума е много неприятен и силен, особено нощем, а разхода на енергия е направо необясним.При 14 градуса външна температура и настроен на 19 градуса вътрешна температура, консумира 12kW за 24 часа.
    Има ли разлика между хладилните агенти R410 и R410A?Може ли това да е причина за завишения разход на енергия?
    Предварително благодаря!
    С уважение,
    К.Николов


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.