В какъв режим може да работи климатикът?

Има климатици, които работят само на охлаждане, повечето работят на отопление и на охлаждане. Съвременните климатици имат и режим rзсушаване, при който климатикът изсушава въздуха и филтрите си без да затопля или охлажда въздуха. Добре е климатикът да се пусне на изсушаване, в случаите в които няма да бъде използуван дълго време и по този начин да се предпази от влага и мухъл като предварително бъде подсушен. Тази функция не може да се използува през зимата, защото обикновено климатикът има вградена защита, която предпазва от случайно превключване в режим охлаждане при ниски външни температури, такова превключване би довело до техническа повреда.
При охлаждане климатикът за битови нужди работи при положителни температури на околната среда , за разлика от професионалните, които могат да охлаждат помещението дори когато навън са минусови температури.
Автоматичният режим на превключване от отопление на охлаждане рядко се използува при климатиците за битови нужди.Професионалните системи имат такъв режим и когато макар и работил на отопление, температурата в помещението се покачи не само заради работата на климатика , но поради други фактори (например наличието на много компютри или друг източник на топлина) тогава професионалният климатик автоматично преминава в режим охлаждане до постигане на зададената температура.
Климатиците за дома и офиса имат функцията вентилиране, при която въздухът в помещението се раздвижва –т.е. климатикът работи като обикновен вентилатор.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.