В какви случаи на повреда на климатика можем сами да го поправим?

При настъпили смущения в работата на климатика трябва да се прочете инструкцията в ръководството на климатика, дадена от производителя.Там има указания за някои настъпили смущения в работата му.Някои проблеми се явяват от непочистени филтри, загова е необходимо филтрите редовно да бъдат почиствани, а по –фините подменяни. Възможни са и проблеми,поради неправилна експлоатация на техниката.Обикновено на дисплея се индикира код за грешка,който трябва да съобщите на обслужващия Ви сервиз при подаване на заявка за диагностика.
Ако климатикът не се включва въобще, то вероята причина е изгорял предпазител. Информация за големината на предпазителя и начина на подмяната му ще намерите в потребителското ръководство.
Ако проблемът не е описан в ръководството, потърсете професионална помощ за ремонт на климатика.
Изключете захранването на уреда преди да предприемете каквито и да било действия, дори и при сваляне на филтрите за почистване.
За ремонт на термопомпата или термостата се обърнете към обслужващия сервиз, чиито координати ще намерите на гаранционната карта на климатика.
Ремонт на климатика от обслужващия сервиз през гаранционния период следва да бъде извършен безплатно, ако повредата не се дължи на неправилна експлоатация или не е следствие от неизпълнение на задължителната годишна профилактика.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Йордан Йорданов |

    В режим „охлаждане“ климатика работи,но компресора не отделя вода…Причина?Какво следва да се направи?


  2. defendulov |

    При правилна работа на климатика в режим „охлаждане“ се образува конденз по топлообменика на вътрешното тяло. При работа в режим „отопление“ се образува конденз по топлообменика на външното тяло. Вашият климатик няма проблем, щом охлажда нормално.


  3. Илиева |

    Климатика ни започна да се изключва сам .Като го включим отново пак поработва известно време (времето е различно )и отново се изключва.Климатика е 6 годишен -хайер- инверторен .Каква би могла да е повредата и дали е поправима . Моля ви за помощ


  4. rumen |

    климатикът е Тоиотоми12 шроблема е на студен режим всичко нормално но когато го включим да духа топло стига до 24градуса и до там компресора изключва след 3мин.се задеиства започва да духа от 20градуса стига до24 и пак същото изкл.Идваха от сервиза в Русе провериха му датчика смениха му една платка и до там а климатикат е на 4год. момчетата казаха че нищо му нямало но не е така


  5. Дафина Събева |

    Възможно ли е да сме повредили климатика,ако затворим отпред’шлюзовете’ в топъл режим?Днес в училището на детето ми им духаше право във вратовете и макар,че беше на 21 градуса имаше опасност да се простудят.Ние ръчно ги затворихмезащото дистанционното не беше в учителя,но по-късно е спрял да работи..??


  6. Здравка Василева |

    Здравейте! Климатикът ни е Мидеа Инвертор на 8г. Когато го включа, поработва различно дълго време и сам изключва, сам се включва пак, пищи продължително и в повечето случаи светят всичките му лампички. Случи се дори да е бил изключен и сам да се включи и да пищи непрекъснато… Моля, дайте съвет!


  7. Пламен Георгиев |

    индикатора на функцията Нано G, започна да мига постояно при включен режим. След спиране на функцията и пак стартирането и няма промяна. След изключване на климатика и включване след няколко минути индикатора спира да мига. През цялото време промяна в работата на климатика няма.


  8. ТОДОР ПЕТРОВ |

    ЗДРАВЕЙТЕ КЛИМАТИКЪТ МИ Е ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК AE1PH12WF ПРОЛЕТТА ГО СПРЯХ А СЕГА ВЪНШНОТО ТЯЛО (МАШИНАТА) НЕ ТРЪГВА ИЗОБЩО ВЪТРЕ ВСИЧКО РАБОТИ ТОК ХОДИ ДО МАШИНАТА НО ПОВЕЧЕ НИЩО АКО МОЖЕ ПОМОГНЕТЕ


  9. Gergan Gerganov |

    Imam OSAKA CH-12-SBP. 9god.raboti bez problemi. Minalata esen imache golemi magli i sprq da topli. Vatrechnoto tqlo i distancionnoto rabotqt. Vanchnoto tqlo-ne vkluchva izobchto.Raboti samo kato ventilator. Moge li da se e povredil ot maglite.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.