dsa

Вентилационни блокове с топлинна рекуперация

Вентилационните блокове с топлинна рекуперация са предназначени за вентилация на сгради, както и на отделни помещения с максимално запазване на топлинната енергия в тях. Те служат едновременно за всмукателна и нагнетателна вентилация. Това се осъществява с помощта на два центробежни вентилатора, вградени в устройството – един всмукателен и един нагнетателен, разделени с преграда и работещи в два отделни кръга.

Входящият въздушен поток преминава през топлообменник в противоток с изходящия въздушен поток, като по този начин до 75% от енергията в изходящия замърсен въздух постъпва чрез топлообменника във входящия свеж въздух.

Принципът за запазване на енергията важи както през зимния, така и през летния сезон, като редуцира до 75 % от необходимата енергия за подгряване или охлаждане на изхвърляния и постъпващ въздух при вентилация.

В топлотехническо отношение тези вентилационни блокове представляват пасивно устройство, т.е. те не използват никаква допълнителна енергия за подгряване или охлаждане на входящия въздух освен тази, която иначе би се изхвърлила в атмосферата с изходящия замърсен въздушен поток.

jfdghjhthit45

 



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.