dsa

Как безопасно да ползваме климатика?

Най важните условия за безпроблемното и безопасно използване на климатик са няколко:

Климатикът трябва  да бъде свързан от специалист с електрическата мрежа,а тя да отговаря на необходимите стандарти. Климатикът трябва да е  заземен, за да не се получи токов удар или пожар. Да не се използват стари или повредени захранващи кабели.

Важно е да се знае, че не бива да се запушва отвора на входящия и изходящия въздушен поток с предмети или растения.

При почистване  климатикът се изключва от захранването.
При повреда в захранващия кабел, трябва да се свържете с оторизиран сервиз или упълномощено за това квалифицирано лице и ако повредата е в захранващия кабел, той трябва да се смени от квалифициран служител.

Съвети: не инсталирайте климатика сами, освен ако имате необходимото образование, при неправилно инсталиране може да се получи теч на фреон, електрически удар или пожар.

Изисквания при експлоатация: Когато климатикът работи дълго време извън работния температурен диапазон е възможно охлаждащия капацитет да намалее или да се включи защитата на климатика.

Относителна влажност >80% Ако влажността е по-голяма от тази стойност е възможно да се получи конденз. Това е нормално. Непромокаемото ниво на вътрешното тяло е от клас IPXO. Не го използвайте в непромокаеми помещения или бани. Не инсталирайте външното тяло в затворени помещения.

Препоръки: използвайте стабилно захранване със съответния ампераж за нормалната работа на климатика.

При инсталирането климатика се уверете, че помещението има добра въздушна конвекция, потокът на въздушната струя на вътрешното тяло да не е блокиран от завеси, пердета или мебели, а на външното тяло от храсти и дървета. Да няма в близост до климатика нагряващи или охлаждащи уреди, наличието на такива може да смути работата му.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.