VRV системите на Daikin

За компанията Daikin
Компанията Daikin една от малкото, които още със самото си създаване се посвещават на климатичната техника и технологиите за обработка и пречистване на въздуха. Основана през 1924 година от Акира Ямада, компанията се фокусира върху охлаждащи радиатори за авиоиндустрията. Няколко години по-късно вече се правят задълбочени проучвания върху охладителни субстанции на флуорна основа. През 1934 година компанията стартира пробното производство на охладители на метил-хлоридна основа.
През 50-те години, в резултат на инвестициите на компанията в научни изследвания се появяват няколко значими полимерни разработки, както и първият роторен компресор в Япония. Научното звено вече е толкова голямо, че през 1962 година е изграден специален Център за научни разработки и изследвания, в който и до днес се раждат едни от най-големите иновации в областта на аериращата техника. Изобретенията и нововъведенията на Daikin вече повече от 50 години печелят доверието и уважението на потребителите, търговците и на конкурентите на компанията.
В момента компанията е единствената, която гарантира 100% контрол над производството. Това означава, че всеки един произведен климатик преминава качествен контрол.

VRV системите на Daikin
Цялостната работа на всеки климатик се управлява от уникалната VRV система. Системата прецизно използва амплитудата между външната и вътрешната температура за да постигне максимално ефективно климатизиране на средата в помещението. VRV е изключително подходяща както за съвременните „интелигентни” сгради, така и за конвенционалните жилища. Тайната на изключителното усещане за комфорт се крие във всеки детайл. Дайкин извеждат инверторната технология на ново ниво. Прецизният контрол на скоростта на ротациите на компресора и количеството подаван охладител постигат максимална ефективност при работата на климатика при минимален разход на енергия.
VRV системата отчита присъствието на хора в помещението и постига постоянна вътрешна температура без характерното усещане за рязко затопляне или охлаждане.
Компресорите на климатици Дайкин използват максимално инерцията на въртене. Целта е постигането на минимална флуктуация във въртящия момент и минимализиране на употребата на електроенергия. Плавната работа на компресора при инверторните климатици на Daikin значително намалява потреблението на електричество но и осигурява постоянна температура на въздуха в помещение.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.