AREA – нови законови промени

AREA, Европейскатa Климатична и Хладилна Асоциация, отново предложи промени в закона за фреоните. Основната промяна в закона ще елиминира монтирането на климатици от неквалифициран персонал. В допълнение максималното количество фреон за свободна продажба ще бъде 100г, вместо досегашните 3кг и ще се създаде специален регистър с имената на хората, които са квалифицирани за работа с хладилни агенти.

От асоциацията се обосновават, че в момента климатичните системи се продават по магазините, предварително заредени с фреон, което нямаше да е проблем, ако монтажите се извършваха от сертифициран персонал, преминал специален курс за работа с хладилни агенти. AREA е изключително против тази практика, тъй като в много от непрофесионалните монтажи се намират течове и системите никога не се проверяват с необходимото оборудване за такива.

Основното предложение е да се забрани свободната продажба на предварително заредени с фреон системи в магазинната мрежа в ЕС. “Те ще трябва да бъдат зареждани при монтажа, тъй като само фирми и хора притежаващи лиценз могат да закупят хладилния агент”.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.