Aquarea на Panasonic

В челните редици на иновациите в енергетиката, Aquarea решително се позиционира като „зелена“ система за отопление и климатизация.

Aquarea е част от новото поколение отоплителни и климатични системи, които използват възобновяем, безплатен източник на енергия – въздух, за отопление или охлаждане на дома и производство на топла вода. Термопомпата Aquarea е много по-гъвкава и икономически ефективна алтернатива на традиционния котел на твърдо гориво.

Идеално отоплително решение за нови и стари сгради:

• Пълна гама от 7 до 16 kW, еднофазни и трифазни, моноблок и библок
• 3 версии::
– стандартната термопомпа
– високотемпературната термопомпа (температура на изходящата вода от 65°C)
– термопомпа от тип Общ капацитет дори и при -15°C
• Високоефективна термопомпа, която работи при външни температури от порядъка на –20°C
• Намалява разходите за електричество чрез своя COP от 4,74*
• Намалява консумацията на енергия и емисиите на CO2
• Осигурява охлаждане през лятото
• Изключително гъвкава:
– Свързва се към съществуваща отоплителна система
– Свързва се към соларни панели

Panasonic разработи една напълно нова линия, за да даде най-доброто на своите клиенти.

Кой продукт за кое приложение?

Aquarea T-CAP**
Ако най-важният въпрос е да се запазят номиналните капацитети дори и при температури от -7°С , -15°С. Това винаги осигурява достатъчен капацитет за отопление на къщата без помощта на външен бойлер – дори и при изключително ниски температури.

Aquarea T-Cap винаги има висока ефективност и висок отоплителен капацитет дори и при изключително ниски температури. С Aquarea T-Cap винаги можете да се радвате на големи икономии.

Aquarea HT**
Решението Aquarea High Temperature Solution вероятно е най-адекватното за къща с високотемпературни радиатори (например, радиатори от лято желязо), тъй като Aquarea HT осигурява изходна температура на водата от 65°C дори при -15°C. Aquarea HT може да осигури 65°C само с термопомпата.

Aquarea с разширени възможности за свързване

Термопомпа с разширени възможности за свързване е добро решение за къща с нискотемпературни радиатори или подово отопление. Това решение може да работи като самостоятелен уред или може да бъде комбинирано с газов или маслен бойлер в зависимост от нуждите. Това решение притежава най-висок коефициент за отоплителен капацитет и ефективност.
*COP: енергийна ефективност в режим на отопление. COP от 4,74 за моделите 9kW WH-MDF09C9E8 или WH-UD09CE8 при външна температура от 7 °C и за вода. Входни и изходни температури от 30 °C и 35 °C (в съответствие с EN 14511-2)

 

Мнения и обратна връзка

 1. Asparuh |

  Здравейте, за къща 200 м2 (ново строителство, добре изолирана, с изградена инсталация и алуминиеви радиатори) кой точно модел може да я отоплява добре и колко ще струва горе-долу? Благодаря


 2. Климамаркет Ефендулов |

  Здравейте,
  бихте ли посочили малко повече информация,за помещението/помещенията-ориентировъчна площ,височина.В случай на по-големи площи е желателно необходимата мощност да бъде разпределена,с два,три или няколко климатизатора според възможността за монтаж и бюджета,като е желателен оглед.За кой град става въпрос за монтаж.


 3. Asparuh |

  Еми къщата е на 2 етажа, като на първия етаж има кухня, трапезария и 2 хола на две нива и всичко е едно отворено помещение. След това идват стълбите и на вторият етаж са спални. Височината на таваните е 2,20-2,40м. Има мазе и таванска част , но те за сега няма да се отопляват. Къщата е в София.


 4. Климамаркет Ефендулов |

  Здравейте,

  би било добре колегите от офиса ни в София да огледат и да ви изготвим оферта.
  Телефонa на офиса ни в София е 0889/601426 -Албена Масларска

  Поздрави!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.