Aquarea – екологична и високоефективна система за отопление

В челните редици на иновациите в енергетиката, Aquarea решително се позиционира като „зелена“ система за отопление и климатизация. Aquarea е част от новото поколение отоплителни и климатични системи, които използват възобновяем, безплатен източник на енергия – въздух, за отопление или охлаждане на дома и производство на топла вода.
Термопомпата Aquarea е много по-гъвкава и икономически ефективна алтернатива на традиционния котел на твърдо гориво.

Заобиколени сме от безплатна, неизчерпаема енергия: предоставена от слънцето във всички сфери на нашата околна среда, във въздуха, земята, подземните води…

Термопомпите правят възможно възстановяването на тази безплатна, неизчерпаема енергия и използването й за отопление на нашите домове. Тези системи имат огромно предимство, освен намаляване на сметката ви за електричество, те спестяват изкопаеми горива, като същевременно ограничават емисиите на парникови газове*.

По този начин, системата Aquarea на Panasonic е термопомпена система тип „въздух-вода“, която използва калории от външния въздух и ги предава чрез топлообменник на водата, използвана за отопление на вашия дом през зимата, освен това, някои модели Aquarea дори може да се използват за охлаждане на жилището през лятото и за производство на топла вода през цялата година.

Термопомпата Aquarea на Panasonic осигурява икономии до 78% от разходите за отопление в сравнение с електрическите отоплителни уреди. Например, системата Aquarea от 9 kW им COP от 4,74, което означава, че за всеки kW консумирано електричество, тя връща 4,40 kW енергия, т.е. 3,40 kW повече, отколкото една стандартна отоплителна система, притежаваща максимален COP от 1. Това е еквивалентно на 78% икономия. Потреблението може да бъде допълнително намалено, ако се свържат соларни панели към системата Aquarea.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.