Управляема вентилация с рекуперация на топлина

Вентилацията е необходима за замяна на въздуха във вътрешността с пресен отвън. Чрез система от канали въздухът отвън се вкарва вътре с помощта на електрически вентилатори (постояннотокови мотори). Той се филтрира, минава през топлинен преобразувател, възможно е да бъде нагрят и тогава се вкарва в отделните пространства (например всекидневни,спални, класни стаи, работни места ). Използваният въздух се изтегля от кухнята, банята, тоалетните и чрез втори канал през топлинния преобразувател се извежда навън. Нуждите за човек са около 20-30 m³ /h. Управляема вентилационна система с оползотворяване на топлината се изисква за всички енергийноефективни сгради. Ефективността за високоефективни системи за оползотворяване на топлината е над 90%.

Източник: „Енергийни характеристики на сградите“, Речник на термините на английски и на български език, Издател: “Jelgavas tipogrāfija”, Латвия Юни 2009

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.