Трябва ли оглед или друго преди да поставя климатик ?

Препоръчително е да извикате консултант от фирма за монтаж на климатична техника.
Специалистът би съобразил много неща, които да определят мощността и вида на климатика – стенен, таванен, подов канален или касетъчен климатик. За последниет два вида климатици е необходим окачен таван.
При избора на климатик е необходимо да се съобразят
размерите на помещението-дължина, широчина и височина, вида на строителството-тухла, ЕПК, панел – при различните материали има различна топлинна загуба. Каква е дограмата-дървена, ПВЦ, алуминиева и има ли от там топлинни загуби.
Трябва да се има предвид дали сградата има изолация и какво е изложението на помещението, до колко е огрявано от слънцето.
Много важно условие при подбора на климатик е за какви цели ще се ползува – само за отопление, само за охлаждане, за преходните периоди или ще се разчита изцяло на климатика за отопление ( до колко падат температурите през зимата), броя на хората, които ще обитават помещението и каква температура основно трябва да поддържа климатикът.
Основно значение има и какви средства сте готови да вложите за климатичната техника.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.