Ръст на продажби на климатична техника

Какъв е ръстът на продажби на климатична техника в света?
Световният пазар на системи за климатизация през 2011 г. е достигнал 88,2 милиарда щатски долара, което е с 13% повече в сравнение с 2010 г. Това показва проучване на Британската консултантска организация в областта на изграждането и управлението на сгради BSRIA.

Все още най-голям пазар на климатични системи остава Азиатско – Тихоокеанския регион, който заема близо 55% от световния пазар за 2011 г., равняващ се на 48,2 млрд. щатски долара.

В рамките на региона, най-големи пазари на климатици и климатични инсталации са Китай и Япония, с общ пазарен дял от над 83%. Освен най-голям потребител, Азия представлява и основен производител на системи за климатизация, като само в Китай са произведени около 70% всички системи в света.Силен ръст на продажбите се наблюдава и в Бразилия.

Продажбите на сплит системи в Европа са нараснали значително през 2011 г. В нашата страна също се отбелязва значително увеличение на продажбите на климатична техника.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.