Кога проблемът с климатика е в следствие на електрозахранването?

Кога проблемът с климатика е в следствие прекъсване на електрозахранването?

Проблем с  климатика може да има след токов удар. При съмнение за това климатикът трябва да се изключите от електрическата мрежа и да се изчакат няколко минути, след което отново да се включи. В случай че пак не работи, повикайте специалист, може да е изгорял компресора и трябва да се предприеме съответния ремонт.

Проблем  с климатика може да произтече от недобри електрически връзки – щепсели, контакти, удължители  или от самото табло. При проблеми с електрозахранването е наложителна намесата на специалист.

Когато климатика не задейства при подаване на команди, проверете посредством фазомер дали в контакта има ток. Ако има ток, повикайте специалист  за ремонт на климатика. В случай че в контакта  няма ток,проверете бушоните и повикайте електротехник.

Ако климатикът не започва работа, може също да  проверите дали батериите на дистанционното не са изхабени, дали филтрите на климатика не са замърсени или уредът не е изключен от мрежата и т.н.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.