Профилактика на климатици

Профилактиката на климатичната техника е най-важното условие за дългия живот и безпроблемната й работа. Тя е сериозна и отговорна работа, извършвана от специалистите с професионални инструменти от оторизирана фирма за климатици и представлява:
-цялостна проверка на степента на замърсяване на уреда-проверяват се вътрешен и външен топлообменник, турбина и дренажна ваничка на вътрешно тяло, дренажна тавичка на външно тяло;
-цялостна проверка на степента на износване на  всички механично движещи се възли, проверяват се вътрешния и външния мотор на вентилатора, както и компресора на уреда;
-цялостна проверка на електрическите връзки на уреда, външно електрозахранване, ел.консумация, вътрешни силнотокови и слаботокови връзки, датчици и електронни платки.

 
– Проверка на хладилната част на уреда чрез външен оглед от специалистите.
-След приключване на прегледа, сервизният персонал дава препоръки за почистване или други дейности по превенция на климатика.
При профилактичния преглед могат да се предотвратят редица възможни технически проблеми или да се уставнови пропуск на фреон в системата и да се вземат навременни мерки.Също така да се дадат указания за правилното почистване и експлоатация на климатика.
Такава профилактика е наложителна един път годишно, за да се види състоянието на всички климатици.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.