Странен конденз по време на работа на климатиците?

В режим на охлаждане се образува конденз по топлообменника на вътрешното тяло на климатиците, като той се събира във ваничка, от която се отвежда през дренажен маркуч, свързан с улука или канализацията на сградата. Ако климатикът не е монтиран добре или дренажната тръбичка е запушена, водата се задържа, ваничката прелива и може да намокри стената или да повреди климатика и електроинсталацията.

Когато климатикът работи в режим отопление,тогава се образува конденз по топлообменника на външното тяло. Кондензът и натрупаният прах по ламелите могат също да предизвикат запушване и изтичане на вода от дренажната ваничка. При минусови температури водата може да замръзне и да се получи обледяване и работата на климатика да бъде затруднена.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.