Какво представляват каналните климатици ?

Каналните климатици се монтират в окачен таван в система от въздуховоди, така се обезпечава приток на свеж въздух. Те са с ниско статично налягане (ниско нопорни) и с високо статично налягане (високо напорни). Високо напорните се използват в случаите,когато се налага изграждането на по-дълги въздуховоди.

Каналните климатици са монофазни или трифазни и с различна мощност, лесни за използуване и икономични.

Ако наред с каналния климатик се монтира и специален топлообменник, то в режим на отопление, свежият въздух ще взима топлината от замърсения въздуха преди да се изхвърли навън,като след това каналният климатик допълнително ще го затопли, като по този начин ще се реализират още икономии.

Каналните климатици са особено подходящи за зали без прозорци, като кина и концертни зали, изложбени зали и офиси, ресторанти и хотели, където освен затопляни или охлаждане да се доставя и свеж въздух.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.