Какво представляват влагоуловителите?

Влагоуловителите предотвратяват кондензирането на влага в помещението, те са с различен с капацитет.

Принципът на работа на влагоуловителя е следният: въздухът наситен с водни пари постоянно циркулира през него и се изсушава, излиза леко нагрят, отново поема влагата от помещението и отново, преминавайки през влагоуловителя се изсушава. Кондензът се събира във ваничката на уреда, която се изсипва след като се напълни.
По този начин се подсушават стени, строителни материали, книги, билки, мебели и др и се предпазват от плесени и мухъл.
Използуването на влагоуловител е наложително при извършване на ремонти и довършителни работи в сгради, преди полагане на паркет, за поемане на ненужната влага;в складове за хигроскопични материали, билки, лекарства; библиотеки, в които е особено важно книгите да се съхранят сухи; компютърни центрове, където влагата вреди на техниката; музеи, галерии, промишлени предприятия; мазета и гаражи;
Влагоуловителят амира все по-широко приложение и в отремонтирани и с добра изолация и дограма жилища, особено на приземни етажи или неогрявани от слънце; Наличието на влага води до образуване на мухъл по стените, таваните, подовете и мебелите и до размножаването на всякакъв вид бактерии.

 

Мнения и обратна връзка

  1. жижи |

    Купих си влагоуловител и забелязах,че когато го включа перката не се включва.Дали не работи или се включва при определен режим на работа.Благодаря!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.