Какво означава BTU при климатиците?

BTU (Британска топлинна единица) – 1000 BTU/h е приблизително 0,293 kW/h. 1 BTU е количеството топлина необходимо, за да се повиши температурата на един pound (0.45 kg) вода с един градус Фаренхай (0.56 градуса Целзий).

1 BTU е равно на 1,055 джаула.

В продуктовите си листи производителите обикновено отбелязват мощността на климатиците в BTU. Климатик с мощност 9 000 BTU разговорно се нарича девятка, климатик с мощност 12 000 BTU- дванайска и т.н.
Един климатик с 9000 BTU мощност е достатъчен за охлаждането на стая 15 – 18 квадрата. Препоръчително е климатикът да превъзходжда с до 20-30% от възможностите му за оптимално охлаждане на съответното помещение.Ако климатикът работи постоянно на 100% от възможностите си, възможно е да не се справя с климатизацията, а и така има опасност да се претовари.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.