Какво е енергийна ефективност

Добрата енергийна ефективност зависи от това как е проектиран и изработен климатикът, от високата ефективност на компресора и от площта на топлообменниците на климатика.

При експлоатация на климатика, енергийната ефективност се изменя, топлообменниците се замърсяват.Затова е наложително редовното почистване на филтрите и смяна на по-фините филтри, особено ако средата е много замърсена. Добре е да се извършва и годишна профилактика и цялостно почистване, за да се поддържа предвидената енергийна ефективност на климатика.

Енергийната ефективност се отбелязва с буквите A B C D E F G и съответстващите им цветни лентички, като най-висок клас са електроуредите клас А. Ако се чудите какъв климатик да подберете, не е за подценяване какъв енергиен клас е той.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.