Какви са предимствата на подовото отопление ?

Посредством подово отопление се осигурява възможно най-подходящото отопление за човешкото тяло – температурата на въздуха близо до пова е по-висока от температурата на въздуха в близост да тавана (при отопление с други уреди става точно обратното).Отдаването на топлина става главно с помощта на
излъчване, което спомага за равномерното разпределение на топлината и предотвратява формирането на горещ въздушен поток по посока на тавана и обратно – на хладен въздушен поток към пода.Освен това няма въздушна струя, която да пада директно върху обитателите на помещението. Подовото отопление позволява да се намали температурата на вътрешния въздух с 1,2°C, като се усеща същата топлина. Също така подовата отоплителна система използва нискотемпературен топлоносител, което позволява да се захранва от кондензни котли, термопомпи и дори от слънчеви панели, а това позволява да се достигне икономия на потребяваната енергия от 15% до 30% в сравнение с традиционното отопление.

Други предимства при използването на подовото отопление са:
икономия на пространство, липса на обемисти отоплителни уреди по стените или пода, безшумна работа,икономия на енергия в домакинството. Липса на значителни възходящи въздушни потоци и съответно намален пренос на прах и бацили, което допринася за по-добрата хигиена на помещението.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.