Защо се образува мухъл в климатика?

В климатичната система има влажни и тъмни места, които са предпоставка за образуване на мухъл. Топлообменникът и дренажната тръба са местата, в които в режим охлаждане се образува мухъл.Това може да причини запушване на дренажната тръба и течове от вътрешното тяло, което от своя страна би довело до по-голяма консумация на електроенергия.Мухълът е причина и за претоварване на компресора или намаляване на въздушния поток.

Премахването на мухъла е най-ефективно чрез демонтаж, разглобяване и почистване на топлообменника и турбината на климатика от специалисти.

Климатикът може да се предпази от образуването на мухъл като преди да се изключи се настрои в режим вентилация за петнадесет минути или се включи в режим изсушаване, при който топлообменникът се обдухва и кондензът се отвежда през дренажната тръба.
Фирмите за климатици предлагат различни препарати против мухъл, които не увреждат климатика.Ако в помещението е твърде влажно, може да се помисли и за влагоуловител, който да отнема излишната влага.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.