Защо понякога от климатика се носи неприятна миризма?

При работа в режим охлаждане влагата от въздуха в помещението кондензира във вътрешното тяло на климатика. При изключване на климатика, той остава мокър, което създава много благоприятни условия за развитието безвредни за човек на анаеробни микроорганизми. Те се развиват по топлообменика и турбината на климатика. Анаеробните микроорганизми се развиват без участие на кислород. Отпадните продукти от тяхното развитие са с неприятна миризма, която може да се усети в помещението при последващото включване на климатика.

За да предотвратите развитието на анаеробни микроорганизми в климатика, Ви съветваме да:
– проветрявате помещението често, тъй като наличието на повече кислород не позволява тяхното развитие
– след дълга работа на климатика в режим охлаждане, 10 минути преди неговото изключване да го оставите да работи в режим вентилатор, за да се изсуши (в комбинация с проветряването образуването на плесен е почти невъзможно)
– почиствайте филтрите на климатика често, за да се осигури както нормална работа на климатика и превенция от образуването на микроорганизми

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.