Видове топлина

Хладилният агент в газообразно състояние с температура 45ºС преминава в течно състояние с температура 45ºС след като налягането в компресора е достигнало стойност 1,64 МРа

Количеството топлина, необходимо за да се повиши температурата на водата от 0ºС до 100ºС е активната топлина.  След достигане на температура от 100ºС,  допълнителното затопляне води до изпарение, като в същото време температурата остава 100ºС. Количеството топлина, необходимо за този процес се нарича латентна топлина.
При климатиците се използват два типа латентна топлина:

– Топлината на изпарение при фазово изменение течност – газ

– Топлина на кондензация при фазово изменение газ – течнос

При 45ºС хладилният агент в газообразно състояние изпуска топлина и в кондензатора се трансформира в течност с температура 45ºС.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.