dsa

Климатизация на обществени сгради

За оптимална и ефективна климатизация на обществени сгради най-често се прибягва до изграждането на смукателно-нагнетателна вентилационна система комбинирана със система за климатизация, базирана на сплит или мултисплит система. В този случай се използват предимно вътрешни тела касетъчен или канален тип. Те са предпочитани поради факта, че се монтират в окачен таван, като остават скрити и не нарушават интериорната концепция. Обикновено се поставят над централната част на помещението, което позволява създаването на равномерно температурно поле и изключват вероятността от генериране на излишен шум. Предимства на касетъчния тип сплит система са равномерно разпределение на въздушната струя в четири направления (при четирипътна касета), което позволява използването им и за по-големи помещения. Много подходящи са за помещения с по-сложна форма. Не нарушават интериора,тъй като са почти незабележими, вижда се е единствено декоративната решетка. При използването на канален тип сплит система, разпределението на потока въздух се осъществява по мрежа от въздуховоди. Основна разлика на каналния тип от останалите видове сплитсистеми е възможността да се подава и свеж въздух, с дебит, осигуряващ необходимата за помещението вентилация. Посредством система от въздуховоди въздухът се подава в помещенията едновременно от няколко страни, а при необходимост е възможно да се разпредели и в няколко помещения. Сред най-разпространените сплит системи са високостенният тип климатици. Причините са невисоката им себестойност, компактните размери и сравнително лесното им вписване в интериора. За по-големи помещения се препоръчва използването на многозонални климатични системи, при които се използват същите вътрешни тела, като при мултисплитсистемите. Като подходящо техническо решение се приемат и чилъри в комбинация с конвектори, както и изграждането на централна климатична система, в която са обединени всички необходими модули за комплексна обработка на въздуха.
.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.