dsa

Характеристики на съоръженията за утилизация

Процесът на утилизация на топлина или студ се реализира чрез рециркулация, рекуперативни топлообменници, регенеративни топлообменници и термопомпи. Естествено, когато се използва рециркулация, трябва да се вземат предвид допустимите от хигиенните норми граници.

Определянето на топлотехническите качества на утилизационните съоръжения обикновено се базира на оценяване степента на ефективност при изменение на температурата, енталпията и влажността. При оценката на ефективността на съоръжението е добре да се има предвид дали става въпрос за пренос само на явна топлина или едновременно на явна и скрита топлина.

Например при рекуперативните пластинчати топлообменници тип “въздух-въздух” е характерен пренос само на явна топлина, докато при регенераторите се наблюдава пренос както на явна, така и на скрита топлина.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.