Как работи термопомпата с източник Въздух ?

Инсталацията с източник въздух представлява термопомпена система, която извлича топлина от околния въздух и я отдава на течен флуид, циркулиращ във вътрешно отоплителнтата инсталация(вода или разтвор на антифриз). Често този тип система се нарича чилър, въздух-вода, термопомпа с директно изпарение и др.
Повечето машини от този тип са за монтаж на фундамент или плосък покрив. Има и някои модели за монтаж на фасада, както и последните разработки – за вътрешен монтаж – в сервизни помещения, котелни и др.

Машините от този тип работят най-нестабилно. Режимът им на работа зависи силно от температурата и влажността на околния въздух. Повечето модели имат вградени допълнителни нагреватели, за да се гарантира безпроблемната им работа и при екстремно ниски външни температури.
Инсталацията на термопомпа от този тип не изисква изграждането на специални и скъпи външни съоражения и инсталации.
Различните модели са с междинни топлообменници за битова гореща вода, модели само отопление или само охлаждане, модели с инверторно управление на компресора, такива с вградени допълнителни аварийни нагреватели, високотемпературни и др.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.