Как мога сам да почистя филтрите на климатика ?

Почистването на филтрите на климатика трябва да се извършва поне един път месечно, ако въздухът е много замърсен – и по-често. Ползването на климатика със замърсени филтри увеличава разхода на електричество значително и може да доведе до сериозни повреди в системата.
Преди почистване, задължително изключете климатика от електрическата мрежа.

За да почистите филтрите на вътрешното тяло на стенния климатик:

дръпнете внимателно двата края на капака на вътрешното тяло, след като го отворите, извадете филтрите с леко повдигане. Измийте ги под течаща хладка вода, може да ползувате веро и гъба, изплакнете ги и ги оставете да изсъхнат. После ги върнете на мястото им, затворете капака на вътрешното тяло.
Сега вече може да включите климатика.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.