Новите системи с термопомпа „въздух-вода” на Panasonic

Екологично високоефективно отопление

В челните редици на иновациите в енергетиката, Aquarea решително се позиционира като „зелена“ система за отопление и климатизация. Aquarea е част от новото поколение отоплителни и климатични системи, които използват възобновяем, безплатен източник на енергия – въздух, за отопление или охлаждане на дома и производство на топла вода. Термопомпата Aquarea е много по-гъвкава и икономически ефективна алтернатива на традиционния котел на твърдо гориво.

Идеално решение за отопление, охлаждане и производство на топла вода в нови и стари сгради.

– Високо ефективна технология с термопомпа (КПД = 4,67 за 12 kW)
– Широк обхват от 7 до 16 kW, при еднофазна и трифазна, система с единично тяло или сплит система
– Намаляване на разходите за електрическа енергия (78% спестяване в сравнение с електрическа система за отопление)
– Възможно свързване към съществуваща отоплителна система или соларни панели
– Намалена консумация на енергия и емисии на CO2

Високоефективно отопление

Заобиколени сме от безплатна, неизчерпаема енергия: предоставена от слънцето във всички сфери на нашата околна среда, във въздуха, земята, подземните води… Термопомпите правят възможно възстановяването на тази безплатна, неизчерпаема енергия и използването й за отопление на нашите домове. Тези системи имат огромно предимство, освен намаляване на сметката ви за електричество, те спестяват изкопаеми горива, като същевременно ограничават емисиите на парникови газове*.

По този начин, системата Aquarea на Panasonic е термопомпена система тип „въздух-вода“, която използва калории от външния въздух и ги предава чрез топлообменник на водата, използвана за отопление на вашия дом през зимата, освен това, някои модели Aquarea дори може да се използват за охлаждане на жилището през лятото и за производство на топла вода през цялата година.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.