При каква температура на околната среда работи ефективно климатикът?

Почти всички климатици работят нормално в режим охлаждане, тъй като в България температурите през лятото не достигат повече от 36˚.
Когато климатикът се използува основно за отопление през зимата, той трябва добре да се подбере, съобразно това доколко падат температурите под нулата. Производителят е указал параметрите за работа на климатика в инструкцията за експлоатация. За тези климатици, за които е записано до -5˚ не означава че спират работа, когато навън стане -10˚- те пак ще отопляват, но не толкова ефективно. За районите, в които се задържа седмици наред -15˚ е добре да се подбере климатик, в чието ръководство е указано че са подходящи за работа при -15˚.
На пазара има и такива климатици, произвеждани за скандинавските страни, където дълго време се задържат минусови температури, които отопляват икономично и не замръзват при -20˚.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.