Къде да разположим климатика?

Добре е вътрешното тяло да е разположено така, че да не духа директно върху хората и да не е в близост до топлинен източник.
Ако вътрешното тяло е стенно е добре да е на 20 см от тавана и на около 20 см от ъгъла на стаята. Ако има сензори за присъствие и за пречистване на въздуха, е добре да бъде монтирано, така че да обхваща голям периметър на наблюдение. Трябва да е поставено там, където няма препятствия за въздушната струя, но и да не бъде директно огрявано от слънцето. Външното тяло трябва да се монтира, там където няма да пречи на съседи или на Вас самите с шума по време на работа и няма да загрозява фасадата на блока, но да бъде достъпно за профилактика и ремонт. Отстоянието между вътрешното и външното тяло е определено от производителя и трябва да се спази, за да се извършват процесите на климатизиране правилно и за да бъде ефективна работата на системата. Външното тяло не трябва да се излага на много силни ветрове и интензивно слънце. Важно е при пробиване на отвор за тръбите за хладилен агент в стената ,там да не преминават други тръби или електрически кабели. Добрите специалисти са запознати и спазват необходимите изисквания за качествен монтаж.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.